Talv.. Iga päev natuke omamoodi nägu ja tegu.. Küll on kummikuilm, küll on nii külm, et välja ei saa minna… Aga toidud kannavad sel ajal edasi ikka seda natuke sügavamat, nüansirikkamat, talvist nooti… Meil on heameel tutvustada meie menüüs selliseid talvekuningaid nagu
– Vürtstikas Maroko lambapada mahedast Hiiumaa lambast ja kikerherne-läätsede-aedviljade vürtsikas pajas
– Liivamaa Lihaveise kõige parem lihatükk ehk antrekoodi erilõige, mis saanud kerge suitsu ja siis küpsetatud ahjus ideaalseks, juures kaalikatamp, küüslaugune lehtkapsakrõps ja mustikakaste
– kaladest on menüüsse saanud Alaska kõige punasem metsikum lõhe nerka peediste läätsede, brokolliini ja marineeritud kollase peediga ja muidugi värsked sinimerekarbid, mis oleks justkui suvest, aga koos koorese ja väga rammuse meie oma vete suitsuangerja leemes saab sellest ülimõnus talvine roog
– kui lihad, kalad välja jätta, siis saame terve paraadi väga lahedaid toite nagu näiteks päevalilleseemnete ja röstitud kõrvitsate risotto, mustades seesamiseemnetes paneeritud juurseller koos tsillise hirsi ja porgandikreemiga ja muidugi soojendavad supid Eesti kohtub Jaapaniga ehk Lilla Kapsa supp Wakame ja Wasabiga ning juba tuhanded südamed võitnud vietnamipärane taimne Pho Chay tsillise leeme toorete aedviljade, võrsete, seentega
– kergemate salatite-võikude ritta jääb Lehtkapsasalat grillitud kana ja õunte/viigimarjadega, juba ammmmmmu kõikide südameid võitnud ja meie maja klassikateks saanud Kartulipannkoogid mustsõstraheeringa ja heeringamarja-murulaugu toorjuustukreemiga, Posheeritud munad suitsulõhe ja avokaadoga röstitud mustal rukkileival ja Vietnami salat pardi confit ja värske mangoga.
Küsite, et mida me soovitaksime? Külmemal päeval ikka vürstikamaid soojendavaid Pho’d ja lambapada, päikselisel päeval kõiki salateid, sinimerekarpe, talvisesse õhtusse nerkat ja antrekooti.. Nii palju head ja nii vähe veel aega jäänud talve lõpuni, et kõike ära maitsta !;). Head mekkimisi ja andke meile palun alati teada, kuidas maitses.
NOPi usinad kokad