Reedene kohv – RWANDA GATSINGA

Postitas NOP märts, 09 2010,

Reede! See päev vajab natuke pühitsemist. Kõik, mida me soovisime sel nädalal korda saata, saab kordasaadetud, aeg teha kokkuvõtteid ning lükata midagi järgmisesse nädalasse! Musta Mandri kohvidele iseloomulikku vürtsi, aga tugevat tumeda sokolaadi maitset pakkuv kohv on nautimiseks ning reedest rõõmutundmiseks!

Meie reedene kohv: RWANDA GATSINGA

rw1Istandus/farm: GATSINGA FARM, koosneb 35 väikefarmist

Araabika sort:  Red Bourbon

Töötlusviis: Pestud meetod

Kohvi kasvamise kõrgus: 1600 m üle merepinna

Istanduse suurus: 80 000 kohvipuud

Saagi korjamine: Juuni-detsember

Istanduse omanik: Emmy Gatsinga (fotol)

Regioon: Rwabisindu küla, Kibuye provints Kivu järve ääres

Lääne-Ruandas

Sertifikaat: Sertifitseerimata orgaaniline kohv

Kohvi iseloomustus

Gatsinga Bourbon kohv on mesiselt magus ja šokolaadise täidlusega. Kerge tsitruseline happesus aitab esile tõsta selle kohvi aromaatsust ja vütsikust. Järelmaitse on pikk, sametine ning lõppmaitses on tunda ingverit ja tumedat šokolaadi.

Lisainformatsioon

Kohv on pärit Gatsinga kohviistandusest Ruandas, mis asub 1600 meetrit üle merepinna rikkalikul pinnasel. Et sellisel kõrgusel on õhk jahedam ja hõredam, siis pikeneb kohvimarja küpsemisperiood, muutes maitse- ja aroomibuketi -komplekssemaks. Kohv kasvatatakse orgaaniliselt ilma keemiliste väetiste – ja taimekaitsevahenditeta.Emmy Gatsinga on sügavalt usklik naine, kes on Ruanda riigi ja rahva tragöödia rusudelt tohutu pühendumusega üles ehitanud suurepärase orgaanilist kohvi tootva istanduse. Tema kasvatatud ja töödeldud kohv esindab parimat Ruanda kohvi, näidates selle maa kohvi potentsiaali ja eripära.rw2