Neljapäevas juba on midagi…. reede pole enam kaugel! Ja tuleb suurendada kiirust, et kõik, mida selleks nädalaks plaanitud sai, tehtud saaks!!! Selles päevas peab olema energiat, särtsu, tegutsemist ! Selleks päevaks sobib ideaalselt Keenia kohv, milles on kõike seda, mida neljapäevane päev endas vajab!!!!
Meie neljapäevane kohv: KENYA GETHUMBWINI ESTATE AA
Istandus/Farm: Gethumbwini Estate
Araabika sort: SL-59
Töötlusviis: Pestud kohv
Kuivatatud: Kuivatatud päikese käes puidust lavatsitel
Kohvi kasvamise kõrgus: 1675-1800 m üle merepinna
Aasta keskmine temperatuur: 15- 26 ˚C
Aastane sademete hulk: 1000 mm
Saagi korjamine: Juuni- detsember
Istanduse omanik: Prantsuse erafirma: SOCFINAF
Linn: Thika, 35 km Nairobist
Regioon: Aberdare Ranges eelmäestik, Keenia
Kohvi iseloomustus
Veinine, tugeva mustasõstra maitsega, väga täidlane ja kirka tsitruselise happesusega kohv. Järelmaitses on tunda valget greipi.
Lisainformatsioon
Gethumbwini Estate asub punasel vulkaanilisel pinnasel, mis on ideaalne kvaliteetse kohvi kasvatamiseks. Istandus on rajatud loodust säästes, jättes terveks sellele piirkonnale iseloomuliku loodusliku koosluse, mille hulka kuuluvad maod, jänesed, öökullid, kangurlinnud, kanakullid ja jõehobud.
Kohv töödeldakse pestud meetodil. Kohv hoitakse traditsiooniliselt kääritusbasseinides üle öö, seejärel pestakse, leotatakse ja kuivatakse päikese käes puidust lavatsitel, et õhk alt läbi käiks. Istandus annab tööd 100 alalisele töölisele ja 200 hooajatöölisele. Töölistele on rajatud elumajad, mis on varustatud vee ja elektriga. Istanduses on oma väike kliinik, mis annab tasuta arstiabi nii töölistele kui ka nende peredele.