Kolmapäev, pool töönädalast saab läbi, kellele hea uudis, kellele halb. Enamjaolt ikkagi hea uudis, sest selles päevas on mingit konkreetsust ja ‘oeh -tunnet’. Konkreetsus sunnib meil tegema viimaseid pingutusi-plaane, et mida sel nädalal veel korda saata jõuaks. ‘Oeh-faktor’ annab meile kergendustunde, et pool töökoormast saab taaskord kantud ning puhkepäevad on taaskord käegakatsutavas kauguses.
Meie kolmapäevane kohv: ETIOOPIA YIRGACHEFFE ORGANIC
Selles kohvis on kolmapäevale sobilikku komplekssust, suursugusust, imelist aroomi. Selle kohvi seltsis saab kindlasti mõnuleda ja tunnustada end, mida kõik juba see nädal korda on saadetud kui ka unistada sellest, mida veel ette võtta nii järgneval kahel päeval kui ka varsti kohe saabuval nädalavahetusel.
Istandus/Farm: Kooperatiivid Yirgacheffe regioonis
Araabika sordid: Wolisho, Kurumie, Deiga
Töötlusviis: Pestud kohv, kuivatatud puidust alustel
Saagi korjamine: Juuni – detsember
Regioon: Yirgacheffe
Riik: Etioopia
Sertifikaat: Organic
Kohvi iseloomustus
Tumeda mee ja jasmiini aroomiga. Suurepärane maitsetasakaal elegantse tsitruselise happesuse ja täidlase maitse vahel. Suurepärane Etioopia kohvi stiilinäide. Soovitame single estate filterkohvina.
Lisainformatsioon
Etioopia, legendi järgi kohvi sünnimaa, on üks vähestest kohvitootmise riikidest, kus kohvi toodetakse
vaid suurtes kooperatiivides. Turgu kontrollivad suuremad kohalikud kokkuostjad ja riiklikult kontrollitud oksjonid, kes takistavad importijate otsekontakte istandustega. Kohvi importijatel on reeglina võimalik kohvi osta vaid riiklikult oksjonilt.
Araabika sordid Wolisho (avatud), Kurumie (kokkusurutud) ja Deiga (keskmine) on algupärased etioopiakeelsed Etioopia Araabika sordid, nii nagu neid on sajandeid kutsutud. Etioopias toodetud kohv on üks unikaalsema maitsega kohvidest maailmas. Kohv korjatakse käsitsi, noppides vaid küpsed kohvimarjad. Yirgacheffe regiooni kohvi loetakse üheks paremaks kõrgustikul asvanud kohviks ja on tuntud oma elegantse happesuse ja rikkaliku jasmiini aroomi poolest.