Me keegi ei jaksa enam oodata selle talve lõppu ning kui see värskete aiasaaduste hooaeg veel siin algab!!! Ohjah, siis tundub, et võib elada jälle :) Meie muidugi ei suudagi seda kohalikku hooaega ära oodata.. Igal aastal hakkame varakult uurima kust midagi juba saab, kus tärkab esimene redis, esimene spargel, porgand, nuikapsas. Just see viimane on meie viimaste aastate lemmikjuurikas. Kui ta hooaja alguses tuleb, siis on ta eriti hea. Mahlane, magus.. Koorige ära ning sööge paljalt, lastele kusjuures ka meeldib väga! Teades, et ta on ka pungil vitamiine (ületab askorbiinhappe sisalduselt nii sidruneid kui apelsine!), aitab organismist välja viia jääkaineid ning oma tartroonhappe sisaldumise tõttu on dieotoloogid arvamusel, et ta takistab rasvumist ja aitab kaalu alandada, siis ei suuda välja mõelda ühtegi põhjust, miks seda siis mitte just nüüd süüa.
Need, kes mahejuurikaist lugu peavad, siis on hea meeles pidada, et need saabuvad meile Euroopa lõuna-aladelt kord nädalas teisipäeviti (vahel harva kolmapäeva hommikul) ning just siis esimestel päevadel on nad kõige paremad ja värskemad!
Nautige neid, sest teie keha on peale seda pikka talve neid kuhjaga väärt!:)