Esmaspäevane kohv -BRAZIL MINAS GERAIS FAZENDA LAMBARI

Postitas NOP märts, 09 2010,

Esmaspäev on selline keeruline päev.. Kellele põnev, kellele sinine, aga et seda keskmist meeleolu tabada, siis on ta vist selline pigem ‘harjume  uue rütmiga’.. Selline on ka meie esmaspäevan kohv, Brasiiliast, ta ei ehmata, ta ei pingesta meid kunagi, ta on meeldivalt täiuslik….

Meie esmaspäeva kohv: BRAZIL MINAS GERAIS FAZENDA LAMBARI

BRfazenda_lambariIstandus/farm: Fazenda Lambari

Töötlusviis: Päikesekuivatatud

Kohvi kasvukõrgus: 1100 meetrit üle merepinna

Aasta keskmine temperatuur:  15- 26 ˚C

Aastane sademete hulk:  1000 mm

Saagi korjamine: Juuni- detsember

Istanduse omanik: Raymond Rebetez

Linn:  Pocos de Caldas

Regioon:  Minas Gerais lõunapiirkond, Brasiilia

Sertifikaat: Brazil Specialty Coffee Association (BSCA), UTZ Kapeh

Kohvi iseloomustus

Brasiilia kohvile iseloomuliku karamellise magususega, mahlane, täidlane kohv. Järelmaitses on tunda maapähklit, röstitud päevalilleseemneid ja tumedat šokolaadi.

Lisainformatsioon

Lambari kohviistandus asub 21 ja 22 laiuskraadi vahel Minas Gerais kohvikasvatamise piirkonnas .

Öö ja päeva temperatuuride suur kõikumine annab sellele kohvile väga spetsiifilse maitse.

Farm on 600ha, millest 100ha on põlismets rikkaliku  taimestiku ja loomastikuga. Osad kohvipuud selles istanduses on üle 100 aasta vanad. Raymond Rebetez on väga keskendunud farmi ököloogiliseks ja orgaaniliseks muutmisele, mitte jättes tahaplaanile ka sotsiaalset vastutust oma töötajate ees.

Farm on Brasiilia Erikohvi Assotsatsiooni (BSCA) liige ja omab UTZ Kapeh sertifikaati.