Eelmised nädalad on olnud emotsionaalselt väga pingelised. Kurjus, millesarnasest meie mõistus ja hing aru saada ei suuda, on avaldanud end väga võikal moel.
Eelmisel nädalal olid meie mõtted meie enda tiimiliikmega, kes käis erinevaid transpordivahendeid kasutades edasi-tagasi läbi 7 Euroopa riigi ära Odessas, et sealt ära tuua üks pereliige. Täna on ta turvaliselt tagasi ja meie saame edasi muretseda kõigi sinnajäänute pärast.
Tahame aidata niipalju kui oskame ja suudame ning teame, et saame läbi oma tegude ja mõtete seda teha, seetõttu valisime viisiks ukraina (toidu)kultuuri avamise ja läbi selle heategevuse. Tegime Ukraina toitude erimenüü, pagarid valisid välja mõned retseptid, mida magusast tutvustada ning poodi tõime Ukraina tootjate tooteid. Selle menüü ja kõikide teiste toodete, mille leiad meie kohvikust-poest märgistatuna kollase-sinisega, tulust annetame 50% Ukraina heategevusse. Hetkel oleme välja valinud toiduainete annetamise, oleme läbi heategevusorganisatsioonide kursis, milliseid toiduaineid kõige rohkem vajatakse ning loodame et saame iganädalaselt anda sellesse oma panuse, et toit jõuaks sinna, kus seda kõige enam vajatakse.
Ukraina menüüst leiad
– savoy kapsarullid maheveisehakkliha toorjuustu-mädarõike kastmes;
– banoshi – ehk soolase maisimannaroa peekoni, shimejseente, fermenteeritud tsilliga, delikatess, mis täna ei puudu üheltki tähtsamalt sündmuselt;
– laisad vareenikud ehk taluricotta taignast vaniljepasta, mandliekstraktiga traditsioonilised keedupirukad, mida serveerime hapukoore ja vaarikamoosiga
– ja loomulikult juba 14.sajandist pärineva borshi majatehtud küüslaugu pambushkaga
Kondiitrid teevad legendaarset Kiievi torti – kahekihilst metsapähklibesee torti või- ja sokolaadikreemiga, mooniseemne-martsipani babkat (leia järgmine kord letist laupäeval), peatselt lisanduvad ka väikesed pirukad
Aitäh teile ka kaasa mõtlemast ja toetamast ning me kõik loodame igal hommikul leida uudistest teate, et kurjus on peatatud.
Hoidkem üksteist!