Kolmapäevane kohv – Etioopia Yirgacheffe Orgaaniline

Postitas NOP märts, 09 2010,

Kolmapäev, pool töönädalast saab läbi, kellele hea uudis, kellele halb. Enamjaolt ikkagi hea uudis, sest selles päevas on mingit konkreetsust ja ‘oeh -tunnet’. Konkreetsus sunnib meil  tegema viimaseid pingutusi-plaane, et mida sel nädalal veel korda saata jõuaks. ‘Oeh-faktor’ annab meile kergendustunde, et pool töökoormast saab taaskord kantud ning puhkepäevad on taaskord käegakatsutavas kauguses.

Meie kolmapäevane kohv: ETIOOPIA YIRGACHEFFE ORGANIC

Selles kohvis on kolmapäevale sobilikku komplekssust, suursugusust, imelist aroomi. Selle kohvi seltsis saab kindlasti mõnuleda ja tunnustada end, mida kõik juba see nädal korda on saadetud kui ka unistada sellest, mida veel ette võtta nii järgneval kahel päeval kui ka varsti kohe saabuval nädalavahetusel.

Ethiopia coffee sorters

Istandus/Farm: Kooperatiivid Yirgacheffe regioonis

Araabika sordid: Wolisho, Kurumie, Deiga

Töötlusviis: Pestud kohv, kuivatatud puidust alustel

Saagi korjamine: Juuni – detsember

Regioon:  Yirgacheffe

Riik: Etioopia

Sertifikaat: Organic



Kohvi iseloomustus

Tumeda mee ja jasmiini aroomiga. Suurepärane maitsetasakaal elegantse tsitruselise happesuse ja täidlase maitse vahel. Suurepärane Etioopia kohvi stiilinäide. Soovitame single estate filterkohvina.

Lisainformatsioon

Etioopia, legendi järgi kohvi sünnimaa, on üks vähestest kohvitootmise riikidest, kus kohvi toodetakse

vaid suurtes kooperatiivides. Turgu kontrollivad suuremad kohalikud kokkuostjad ja riiklikult kontrollitud oksjonid, kes takistavad importijate otsekontakte istandustega. Kohvi importijatel on reeglina võimalik kohvi osta vaid riiklikult oksjonilt.

Araabika sordid Wolisho (avatud), Kurumie (kokkusurutud) ja Deiga (keskmine) on algupärased  etioopiakeelsed Etioopia Araabika sordid, nii nagu neid on sajandeid kutsutud. Etioopias toodetud kohv on üks unikaalsema maitsega kohvidest maailmas. Kohv korjatakse käsitsi, noppides vaid küpsed kohvimarjad.  Yirgacheffe regiooni kohvi loetakse üheks paremaks kõrgustikul asvanud kohviks ja on tuntud  oma elegantse happesuse ja rikkaliku jasmiini aroomi poolest.etiop2