Laupäev, päev, mida enamus meist oooootab.. ja siis kui see saabub, on mõnu suur, hommikul saab magada rahulikult, enda päevaseid tegemisi saab voodis olles mõelda ja plaanida ning kui lõpuks voodist end üles ajada, siis tahaks midagi head.. Midagi rahulikku, head ja ilusat. Selliseid tundeid tekitab ka see Nikaraagua kohv. Maitsekülluselt rikas, esimesed rüüped tekitavad selle laupäeva hommikule vajaliku ‘mmm-tunde’, meie Nikaraagua kohvi maitse jääb veel kauaks meeli saatma..
Meie laupäevane kohv: NICARAGUA MATAGALPA EL QUETZAL
NICARAGUAXX
Istandus/ farm: El Quetzal
Araabika sort: Caturra
Töötlusviis: Päikesekuivatatud meetod (natural)
Saagi korjamine: Käsitsi korjatud, sortides välja vaid küpsed marjad
Kohvi kasvamise kõrgus: 1200-1300 meetrit üle merepinna
Vari: Kohv on kasvanud poolvarjus
Farmi omanik: Roberto Bendana Mc Ewan
Kohvi tootmise regioon: Matagalpa
Kohvi iseloomustus
Õrnade maitsenüanssidega, kerge tsitruselise happesusega, puuviljase magususega täidlane kohv. Järelmaitse on kreemjas ja kauakestev.
Lisainformatsioon
Bendana perekonnale kuuluv El Quetzal kohviistandus asub Kesk-Nikaraaguas Matagalpa kohvikasvatamise regioonis. Istandus asub El Arena rahvuspargi piiril, 1200-1300 meetri kõrgusel merepinnast keset looduslikku ürgmetsa. Istanduse rajas Roberto vanaisa, kes oli uute kohvikasvatuse meetodite väljatöötamise eestvedaja ja pioneer Nikaraaguas. See traditsioon on jätkunud, El Quetzal farmis tehakse igal aastal kohvi kasvatamise eksperimente.
Istanduses on väljaehitatud korralikud infrastruktuurid. Töölistele on tagatud korralikud elutingimused, söök, arstiabi, raamatukogu ning ka kool ja lastehoid nii hooaja- kui ka alaliste töötajate lastele. Kokku töötab seal farmis 150 töötajat + 450 hooajatöölist. Kohv töödeldakse, kuivatatakse, röstitakse ja testitakse La Pita tehases, mis kuulub samuti Bendana perekonnale. Kolm La Pita cupperit (kohvi testija) on sertifitseeritud Cup of Excellence rahvusliku zürii kohtunikku.