NOPi menüü E-R 8-21 L-P 9-20
HOMMIKUSAIAKESED 2 – 2.2
saialetist võib leida värskelt küpsetatud croissante (võiga ja vegan-täistera), magusat klassikat ja kosutavat soolast, kindlasti midagi täistaimset ning gluteenivaba
h o o a j a l i s t
RIISIPUDER ROSINATE & KIRSIMOOSIGA (G, L, V) 7.5
purdruriis, rosinad, kookospiim, vanilje pasta, suhkur, sool, kirsimoos tonka oaga
lisa: terviseshot: ingver-kurkum-sidrun või õun-ingver-laim +3
INGLISE HOMMIKUSÖÖK PEEKONIGA (L) 11.5
praemuna, punase kapsa kimchi kartulipannkook, kimchi, shimeji seened, grillitud kirsstomat, hiidoad tomatikastmes(soja- & päevalilleõli), seemne-rukkileib, roheline sibul, idud
BAKLAZAAN MÄDARÕIKASE RICOTTA & SALSAGA (G) 8.5
oliiviõli, tüümiani & küüslauguga küpsetatud baklazaan, ricotta, mädarõigas, tomati-maasika salsa (tomat, maasikas, shallot sibul, tšilli, oliiviõli, punase veini äädikas), idud
LÄÄTSESUPP (G, L, V) 9.5
punased läätsed, küüslauk, sibul, porgand, juurvilja puljong, purustatud tomatid, coriander, köömned, sidrunimahl, sriracha, till & värske koriander
m a g u s a m
RICOTTA-SÕRNIKUD vaarikamoosiga (N) 7.3
ricotta, muna, gv jahu, gv riisijahu, jõhvikad, vaarikamoos, hapukoor, värsked marjad
CHIA VAHVLID soolakaramelli kastme & ahjuõunaga (N, L & V – ilma karamellikastmeta) 8.5
mandli, riisi & gv kaerajahu chia vahvlid, soolakaramellikaste (vahukoor, või), tükeldatud ahjuõun(kaneel, aniis), karamelli-seeritud Kreeka pähkel, kuivatatud marjad
k e r g e m
HAPENDATUD PEET KITSEJUUSTUKREEMI & PESTOGA 7.5
(N- ilma kõrvitsaseemneteta)
kitse-toorjuustu kreem, tšilli-küüslaugu-tilline krõbe hapendatud peet, peterselli-basiiliku pesto, vegan worchester kastmes röstitud kõrvitsaseemned, vahtrasiirupis karamelliseeritud Kreeka pähklid, redis, maasikad, kress
VEISE TARTAR kimchise munakollase geeliga (L) 12
mahe veis, munakollane kimchi mahlaga, kaste gochujang pastast, ingverist, küüslaugust, meest & sojast, peal kukeseen, kappar, kress, reidis, hapusai
AVOKAADOVÕIKU kahesuguse porgandiga (L, V) 7.5/9.5
hapusai, avokaado-aedoatamp, kimchi porgand, aasiapäraselt marineeritud porgand, rukola, idud, porgandi vinegrett, worcester kastmega röstitud kõrvitsaseemned
lisa kitsejuust/peekon +2; külmsuitsulõhe +3
NISUVABA tatrakaraskiga +2
m a h e m u n a d
MUNAPUDER MAHEMUNADEST (N, L) 7.5
spinat, grillitud kirsstomatid, salat, kress, porgandi vinegrett
lisa peekon +2; grilljuust +2.5; avokaado/ külmsuitsulõhe+3
KIMCHI LATKE MAHE HÄRJASILMAGA (N) 8
punase kapsa kimchi, kartulipannkook, härjasilm,
peekon, murulaugu toorjuustukreem soolakurgiga
POŠEERITUD MAHEMUNAD KÜLMSUITSULÕHEGA(L) 8.5
avokaado-aedoatamp, röstitud seemne-rukkileib, värske salat porgandi vinegretiga, idud, kimchikaste
GV tatrakaraskiga +2
lisandid: härjasilm/pošmuna/hapusai +1.5; tatrakarask, peekon/tofu +2; grilljuust/feta/tempeh/kitsejuustukreem +2.5; avokaado/külmsuitsulõhe/ tiigerkrevetid +3
r o a d
TAIMERIIGI TATAR (N, L, V) 8.5
praetud mahe toortatar fermenteeritud jalopeno(ei ole terav), spinati & porruga, roheline sibul, idud, peterselli-basiiliku pesto; lisa tofu +2; tempeh +2.5; avokaado +3
TÕSINE TATAR (N, L- ilma hapukooreta) 8
praetud mahe toortatar peekoni, porru, spinati & hapukoorega; lisa härjasilm +1.5/ avokaado +3
AHJU SHAKSHUKA mahe härjasilmaga 9.5
(L-ilma fetata; N-ilma hapusaiata, VEGAN – tofuga)
Lähis-Ida vürtsikas, küüslaugu-sibula, punase paprika-
tomati pada, ahjumuna & hapusaiaga, feta, roheline sibul, koriander;
lisa peekon +2
JUURIKATEKAUSS tempeh või grillitud praejuustuga 11
soe kikerherne-kõrvitsakimchi-lehtkapsasegu, kollased ahjuporgandid, bataat, brokkoli, hapendatud lillkapsas, dukkah(seemned-pähklid) tahini-kurkumikaste, tempeh granatõunamarinaadis (N, L, V)
HEERINGAS & KARTULILATKE (N) 10
mustsõstramarinaadis heeringas, kartulipannkook punase kapsa kimchiga, soolakurgi-murulaugu toorjuustukreem, värske salat, kurk, redis, ahju kirsstomatid & porgandi vinegrett, forellimari
NOPi CAESAR SALAT grillitud tiigerkrevettidega (N, L) 12.5
vegan salatikaste, salatid, tomat, kõrvitsa- & seedermänniseemned, marineeritud kikerherned
VEGAN: granaatõunamarinaadis grillitud tempeh’ga
VIETNAMI SALAT pardiga (L, N – hoisin kastmes) 12.5
pardi confit, klaasnuudlid, jääsalat, suhkruhernes, laim, mango, münt, kurk, koriander, maapähklid, tšilli-sidrunheina kaste
TATRAVAHVLID KALAMARJA & POŠEERITUD MAHEMUNAGA (N) 14
jahvatatud toortatar, muna, gv kaerahelbed, chia seemned, kuivatatud tomat, küüsulauk & sibul, pošeeritud muna, kalamari, spinat, marineeritud punane sibul, murulaugu toorjuustukreem soolakurgiga
KÕRVITSA ORSOTO SUITSUSE PORTOBELLOGA (V, L) 14.5
kõrvits, oder, shallot sibul, küüslauk, suitsune portobello; kimchi redis, idud, brokoli
HIRVEKOTLET punaveini-pohla kastmes (L) 18.5
hirvelihast kotlet(muna, searasv, muskaat, koriander, värske tüümian), kartulipüree sojapiima & kookosõliga, punase veini-pohla kaste, NOPi punane hapukapsas köömnetega
*** *** ***
KOOGID: uuri koogiletist tänast valikut või küsi meilt, kindlasti 2.5-5.5
on midagi gluteenivaba, veganit, võibolla ka toorkooki ja
muidugi teisi siinmajas klassikutest saanuid
V – vegan, L- laktoosivaba, N- nisuvaba
LASTELE
Keedetud MAHE TOORTATAR hapukoore/võiga (N) 3.5
lisa peekon +2
PASTA koorene juustupasta kanafileega 5
LIHAPALLID (N, L – ilma hapukooreta) 5.5
hakklihapallid(siga-veis), muna, murulauk, kartulipüree sojapiima & kookosõliga,
hapukoor, kurk-tomat
SÕRNIKUD VAARIKAMOOSIGA (N) 7.3
ricotta, muna, gv jahu, riisijahu & jõhvikatega sõrnikud, vaarikamoos,
hapukoor, värsked marjad