NOPi menüü E-R 8-20.30 L-P 9-19.30
HOMMIKUSAIAKESED 2 – 2.2
saialetist võib leida värskelt küpsetatud croissante (võiga ja vegan-täistera), magusat klassikat ja kosutavat soolast, kindlasti midagi täistaimset ning nisuvaba
m a g u s a m
RICOTTA-SÕRNIKUD vaarikamoosiga (N) 7.5
Viinamärdi ricotta, muna, gv jahu, gv riisijahu, jõhvikad, vaarikamoos, hapukoor, marjad
CHIA VAHVLID majatehtud pistaatsia kondenspiima & vaarikamoosiga (N) 9
mandli, riisi & gv kaerajahu chia vahvlid, vaarikamoos, pistaatsia kondenspiim (pistaatsia pasta, piim, vahukoor, suhkur,vanilje, sooda)
ÜLEÖÖ MATCHA-CHIA puder aprikoosi-apelsinimoosiga (N, L, V) 7.5
gv kaerahelbed, matcha pulber, chia seemned, linaseemned, kookospiim, sojapiim, agaavi siirup, aprikoosi-apelsini moos
*saab ka soojana
k e r g e m
KAKTUSE & MAISI TACOD KREVETTIDEGA (N) 10
munapuder, avokaadotamp, krevetid sous vide, marineeritud punane sibul, hapendatud jalopeno, tomati-maasika salsa, koriander, roheline sibul, porgandi vinegrett, idud, laim
HUMMUS CHIMICHURRI & röstitud baklazaaniga (L, V) 7.5
traditsiooniline hummus, chimichurri, röstitud baklazaan, hapendatud porgandid, koriander, till, roheline sibul, hapusai
VEISE TARTAR (L, N-ilma hapusaiata) 12
Liivimaa mahe veis, kaste gochujang pastast, ingverist, küüslaugust, meest & sojast, avokaado aioli (küüslauk, sinep, sidrunimahl & -koor, oliiviõli), kimchi redis, marineeritud kukeseened, kappar, värske redis, hapusai
AVOKAADOVÕIKU kahesuguse porgandiga (L, V) 7.5 / 9.5
hapusai, avokaado-aedoatamp, kimchi porgand, aasiapäraselt marineeritud porgand, rukola, idud, porgandi vinegrett, worcester kastmega röstitud kõrvitsaseemned
lisa peekon +2; külmsuitsulõhe +3
NISUVABA tatrakaraskiga +2
m a h e m u n a d
KARTULIVAHVEL pošmuna & külmsuitsulõhega (N) 9
kartulivahvel (kartul, õli, muna, gv jahu, küpsetuspulber) rukola, külmsuitsulõhe, pošeeritud munad
POŠEERITUD MAHEMUNAD KÜLMSUITSULÕHEGA (L) 8.5 avokaado-aedoatamp, röstitud seemne-rukkileib, värske salat porgandi vinegretiga, idud, kimchikaste
NISUVABA tatrakaraskiga +2
KIMCHI LATKE MAHE HÄRJASILMAGA (N) 8
punase kapsa kimchi, kartulipannkook, härjasilm,
peekon, murulaugu toorjuustukreem hapukurgiga
MUNAPUDER MAHE MUNADEST (N, L) 8.5
spinat, tomatisalat (tomat, koriander, roheline sibul, soja kaste, chillikaste, seesamiseemned), porgandi vinegrett
lisa peekon +2; grilljuust +2.5; avokaado/ külmsuitsulõhe +3
lisandid: härjasilm/pošmuna/hapusai +1.5; tatrakarask, peekon/feta/ tofu +2; Nopri grilljuust/ tempeh +2.5; avokaado/külmsuitsulõhe/ tiigerkrevetid +3
r o a d
KOLME SEENE PÜREESUPP (N, L) 7.5
shampinjon, Portobello, shimeji, kartul, porgand, sibul, lv toorjuust, oliiviõli, köögiviljapuljong, Worcesteris röstitud kõrvitsaseemned, roheliste ürtide õli (petersell, till, rapsiõli)
lisa: feta/peekon/tofu +2
TAIMERIIGI TATAR (N, L, V) 8.5
praetud mahe toortatar fermenteeritud jalopeno(ei ole terav), spinati & porruga, roheline sibul, idud, peterselli-basiiliku pesto; lisa tofu +2; tempeh +2.5; avokaado +3
TÕSINE TATAR (N, L- ilma hapukooreta) 8
praetud mahe toortatar peekoni, porru, spinati & hapukoorega; lisa härjasilm +1.5/ avokaado +3
AHJU SHAKSHUKA mahe härjasilmaga 10
(L-ilma fetata; N-ilma hapusaiata, VEGAN – tofuga)
Lähis-Ida vürtsikas, küüslaugu-sibula, punase paprika-
tomati pada, ahjumuna & hapusaiaga, feta, roheline sibul, koriander, till; lisa peekon +2
JUURIKATEKAUSS tempeh või grillitud praejuustuga 12
soe kikerherne-kõrvitsakimchi-lehtkapsasegu, kollased ahjuporgandid, bataat, brokkoli, hapendatud lillkapsas, dukkah(seemned-pähklid) tahini-kurkumikaste, tempeh granatõunamarinaadis (N, L, V)
NOPi CAESAR SALAT grillitud tiigerkrevettidega (N, L) 13
vegan salatikaste, salatid, tomat, kõrvitsa- & seedermänniseemned, marineeritud kikerherned
VEGAN: granaatõunamarinaadis grillitud tempeh’ga
VIETNAMI SALAT pardiga (L, N – hoisin kastmes) 13.5
pardi confit, klaasnuudlid, jääsalat, suhkruhernes, laim, mango, münt, kurk, koriander, maapähklid, tšilli-sidrunheina kaste
HEERINGAS (N) 11
mustsõstramarinaadis heeringas, purustatud kartul või & tilliga, hapukurgi-murulaugu toorjuustukreem, marineeritud punane sibul, rukola, kurk, redis, till & porgandi vinegrett
ARTIŠOKI-SIDRUNI RISOTO (N) 13
risotoriis, marineeritud artišokid, sibul, vein, või, oliiviõli, sidrunimahl, toorjuust, sidrun, roheliste ürtide õli (petersell, till, rapsiõli)
MEREANNIPADA (N, L) 14
lõhe, krevetid, kalmaar, koriander, sidrun, (valge sibul, porgand, fenkol, küüslauk, chilli, päikesekuivatatud tomat, anšoovis, tomatipasta, krevetipasta, oliivid, tomat, kapparid, suhkur, laimimahl), hapusai
VAHEMERE LIHAPALLID caponata & 3juurika püreega 13.5
maheveise-sea lihapallid küüslaugu & ürtidega, püree (mustjuur, pastinaak, juurseller, sojapiim, kookosõli), caponata (baklazaan, tomat, sibul, seller, oliivid, kapparid,seedermänni seemned, tomati pasta, suhkur, õunaäädikas, oliiviõli) basiilik, rukola
*** *** ***
KOOGID: uuri koogiletist tänast valikut või küsi meilt, kindlasti 2.5-5.5
on midagi gluteenivaba, veganit, võibolla ka toorkooki ja
muidugi teisi siinmajas klassikutest saanuid
V – vegan, L- laktoosivaba, N- nisuvaba
LASTELE
Keedetud TOORTATAR hapukoore/võiga (N) 3.5
mahe tatar
lisa peekon +2
PASTA koorene juustupasta kanafileega 5
LIHAPALLID (N, L – ilma hapukooreta) 5.5
hakklihapallid(siga-veis), muna, murulauk, kartulipüree sojapiima & kookosõliga,
hapukoor, kurk-tomat
SÕRNIKUD VAARIKAMOOSIGA (N) 7.5
ricotta, muna, gv jahu, riisijahu & jõhvikatega sõrnikud, vaarikamoos,
hapukoor, värsked marjad